greece 640

united kingdom 640

france 640

 

mob. 6937017550    e-mail: smaradize@gmail.com

Ναύπλιο

oneΠαλαμήδι

palamidiΗ ξενάγηση στο Παλαμήδι μας ταξιδεύει στα Μεσαιωνικά χρόνια, όταν το Ναύπλιο έγινε «το μήλον της Έριδος» ανάμεσα σε Φράγκους, Βενετούς και Τούρκους. Οι κατακτητές εναλλάσσονται και μας αφήνουν τα δημιουργήματά τους. Το Παλαμήδι, λοιπόν είναι το πιο καλά διατηρημένο Φρούριο των Βενετών στην Ελλάδα. Η επίσκεψη στον προμαχώνα του Μιλτιάδη μας δίνει την αφορμή να μιλήσουμε για τη φυλάκιση του Κολοκοτρώνη όταν το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως μια άθλια και απάνθρωπη φυλακή.

Περπατάμε θαυμάζοντας τη θέα του Αργολικού κόλπου, του κάμπου και των γύρω βουνών και καταλήγουμε στον προμαχώνα του Αγ. Ανδρέα με το ομώνυμο εκκλησάκι του. Στεκόμαστε στα μπαλκόνια και βλέπουμε την πόλη του Ναυπλίου να απλώνεται στα πόδια μας. Αναγνωρίζουμε κτίρια και μνημεία της παλιάς πόλης. Εξερευνούμε το κάστρο, βγάζουμε αναμνηστικές φωτογραφίες και ρομαντζάρουμε με κάθε ευκαιρία.

Η πρόσβαση στο Παλαμήδι είναι δυνατή είτε μέσω αυτοκινητόδρομου είτε από τη γνωστή κλίμακα (η παράδοση περιγράφει 999 σκαλοπάτια).

Διάρκεια: 60 λεπτά περίπου.

Ιδιωτική (privé) ξενάγηση.

Σημείο συνάντησης: Χώρος στάθμευσης Παλαμηδίου

Για κράτηση ιδιωτικής ξενάγησης πατήστε εδώ

Για κράτηση στο οργανωμένο tour που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στις 6:00 μμ και με τιμή/άτομο 10,00€ (Δωρεάν για παιδιά μέχρι 12 ετών) πατήστε εδώ

Μαζί μπορούμε να οργανώσουμε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει! Το tour στο Παλαμήδι για τις ιδιωτικές ξεναγήσεις συνδυάζεται και με άλλους αρχαιολογικούς χώρους που επιθυμείτε όπως Αγ.Μονή, Τίρυνθα, Επίδαυρο, Ηραίο, Νεμέα και Ναύπλιο.

twoΑγ. Μονή – Ποτοποιείο

agia-moni-1apostakt tsipΤο tour αυτό προσφέρεται ιδανικά για όλους όσους αγαπούν το περπάτημα στη φύση και επιδιώκουν να προσεγγίζουν διαφορετικά έναν τόπο. Έτσι λοιπόν, αφήνουμε το μεταφορικό μας μέσο στην περιοχή της Πρόνοιας (μερικά λεπτά μακριά από το κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου) για να ξεκινήσουμε τον περίπατο μέσα από έναν ελαιώνα για να φτάσουμε στην Αγ. Μονή (σπουδαίο Βυζαντινό Μοναστήρι του 12ου αι). Εκεί θα ξαποστάσουμε πίνοντας καφεδάκι και δροσερό νερό από την πηγή (εκεί που κάθε φορά που έκανε μπάνιο η Ήρα ξαναγίνονταν παρθένα) μαζί με το παραδοσιακό λουκουμάκι, κέρασμα από τις μοναχές. Μετά την ξενάγηση στο χώρο του Μοναστηριού θα συνεχίσουμε το περπάτημα στη φύση με κατεύθυνση τοπικό παραδοσιακό Ποτοποιείο που λειτουργεί από το 1869. Γευσιγνωσία και ξενάγηση. Το ούζο ή το λικέρ που θα δοκιμάσουμε θα μας φτιάξει σίγουρα το υπόλοιπο της ημέρας!

Διάρκεια: 90 λεπτά περίπου.

Ιδιωτική (privé) ξενάγηση.

Σημείο συνάντησης: Πρόνοια Ναυπλίου

Για κράτηση ιδιωτικής ξενάγησης πατήστε εδώ

Το tour Αγ.Μονής – Ποτοποιείο θα μπορούσατε να τo συνδυάσετε με την ξενάγηση στο Παλαμήδι.

threeΤίρυνθα

tiryntha-1Πολύ κοντά στην πόλη του Ναυπλίου και πάνω στον κεντρικό δρόμο που ενώνει το Άργος με το Ναύπλιο, βρίσκεται η Μυκηναϊκή Ακρόπολη της Τίρυνθας. Πρόκειται για έναν ήσυχο και λιγότερο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό χώρο. Το γεγονός αυτό προσφέρει το πλεονέκτημα στον επισκέπτη να περπατήσει δίπλα από τα Κυκλώπεια Τείχη, να σταθεί μέσα στο Μυκηναϊκό Μέγαρο και από εκεί να θαυμάσει την υπέροχη θέα με απόλυτη ηρεμία.

tirintha-2Πρόκειται λοιπόν για μια εντυπωσιακή Ακρόπολη με ψηλά τείχη, μάλιστα αρχαιότερα από τα τείχη των Μυκηνών. Ίσως να ήταν σημαντικό λιμάνι της εποχής αφού τότε η θάλασσα απείχε μόλις 1 χιλιόμετρο από το σημείο.

Ο λόφος της Αρχαίας Τίρυνθας, κατοικήθηκε ήδη από τη Νεολιθική Εποχή χωρίς διακοπή έως και τα Ρωμαϊκά χρόνια. Τα ευρήματα είναι αξιόλογα και φυλάσσονται σήμερα στο Αρχαιολογικό μουσείο του Ναυπλίου.

Τα δάπεδα των κτιρίων του ανακτόρου σώζονται τόσο καλά ώστε να μας δίνουν την αίσθηση ότι περπατάμε πάνω στην κάτοψη της Ακρόπολης.

Ρεμβάζοντας τη θέα στον Αργολικό κόλπο θα θυμηθούμε τους άθλους του Ηρακλή, τις ιστορίες του βασιλιά Προίτου, ιδρυτή της Τίρυνθας, την περιπέτεια της Αλκμήνης, το Δαναό με τις πενήντα κόρες του και άλλους πολλούς μύθους που συνδέονται με την περιοχή της Αργολίδας.

Διάρκεια: 60 λεπτά περίπου.

Ιδιωτική (privé) ξενάγηση.

Σημείο συνάντησης: Χώρος στάθμευσης Αρχαιολογικού Χώρου Τίρυνθας

Μαζί μπορούμε να οργανώσουμε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει! Για κράτηση ιδιωτικής ξενάγησης πατήστε εδώ

Το tour στην Τίρυνθα θα μπορούσατε να τo συνδυάσετε συνδυάζεται και με άλλους αρχαιολογικούς χώρους που επιθυμείτε όπως Μυκήνες, Επίδαυρο, Ηραίο, Νεμέα, Ναύπλιο.

© 2022 Σμαράγδη Διζέ - Διπλωματούχος Ξεναγός
Designed by Kinisis Web & Tourism