greece 640

united kingdom 640

france 640

 

mob. 6937017550    e-mail: smaradize@gmail.com

Ξεναγήσεις με τα πόδια

palia poliΟ καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την Παλιά Πόλη του Ναυπλίου είναι να την περπατήσετε. Φορέστε αναπαυτικά παπούτσια, το χαμόγελό σας και επιλέξτε το tour που σας ταιριάζει:

one Κλασσική περιήγηση στην Παλιά Πόλη

Τα κτίρια και τα αγάλματα διηγούνται την ιστορία της πόλης. Αφού θαυμάσουμε το άγαλμα του Κολοκοτρώνη και του Καποδίστρια, μπαίνουμε από την Πύλη της ξηράς βλέπουμε το πρώτο γυμνάσιο της Ελλάδας και το άγαλμα του Όθωνα. Ανάβουμε κερί στην εκκλησία του Αγ.Γεωργίου και θαυμάζουμε την τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου. Από ένα συμπαθητικό δρομάκι φτάνουμε στον Αγ.Σπυρίδωνα και αναβιώνουμε τη δολοφονία του Καποδίστρια. Στην πλατεία Συντάγματος κάνουμε μεγάλη στάση για να θαυμάσουμε την πρώτη Βουλή του Σύγχρονου Νεοελληνικού Κράτους ,το Τριανόν και το Βενετσιάνικο οπλοστάσιο. Γνωρίζουμε την Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου, περνάμε από την Παναγίτσα και φτάνουμε στον Προμαχώνα πέντε αδέρφια. Εκεί θαυμάζουμε τη θέα στον Αργολικό κόλπο και το Μπούρτζι. Ανηφορίζουμε στη συνοικία του Ψαρομαχαλά μαθαίνοντας σημαντικές πληροφορίες για την αρχιτεκτονική, ρομαντζάρουμε κοιτώντας την πόλη από ψηλά, κατηφορίζουμε αγγίζοντας τα τείχη της Ακροναυπλίας για να καταλήξουμε στους πρόποδες του Παλαμηδιού.

Διάρκεια:90 λεπτά περίπου, Ιδιωτική (privé) ξενάγηση για κρατήσεις : πατήστε εδώ

two Το Ναύπλιο και η καθημερινή του ζωή

Η πόλη του Ναυπλίου έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μέσα στα σοκάκια της , πίσω από τις μπουκαμβίλιες της ζουν και εργάζονται άνθρωποι που την αγαπούν πάρα πολύ. Ελάτε να γνωρίσουμε την τέχνη του επαγγέλματός τους και ταυτόχρονα να τη συνδέσουμε με την ιστορία της πόλης. Περπατάμε στην πόλη και θαυμάζουμε τα μνημεία και τα κτίρια της , μαθαίνουμε το παρελθόν της και ερχόμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους της. Η βόλτα μας μπορεί να περιλαμβάνει επίσκεψη σε:

  • Εργαστήρι Κεραμικήςergastiri pylou argaleios maria
  • Υφαντική σε παραδοσιακό Αργαλειό
  • Εργαστήριο Κομπολογιού
  • Εργαστήριο Ζυμαρικών
  • Σανδαλοποιείο

Για τη συνέχεια έχουμε την ευκαιρία για γλυκές γεύσεις. Οι μυρωδιές μας οδηγούν στους παραδοσιακούς λουκουμάδες, βλέπουμε με ποιον τρόπο φτιάχνονται και φυσικά δοκιμάζουμε. Σπιτικό παγωτό σε πολλές και ασυνήθιστες γεύσεις. Η γευστική διαδρομή συνεχίζεται με χειροποίητες σοκολάτες σε παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο. Η βόλτα μας θα τελειώσει με ένα ποτηράκι τοπικό ούζο ή κρασί στην παραδοσιακή Κάβα της Πόλης. Στην υγειά σας! 

loukoumades pergamondo karonis nafpliokompoloi

Διάρκεια:120 λεπτά περίπου, Ιδιωτική (privé) ξενάγηση για κρατήσεις : πατήστε εδώ

three Μια ματιά στο Ναύπλιο και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

αρχαιολογικο1

Γνωρίζουμε το ιστορικό κέντρο κάνοντας μια σύντομη άλλα αρκούντως περιεκτική περιήγηση στα ιστορικά μνημεία της πόλης του Ναυπλίου. Η πορεία που θα ακολουθήσουμε θα είναι σχεδόν ίδια με εκείνη της κλασσικής περιήγησης. Καταλήγουμε στην Πλατεία Συντάγματος για να επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε ένα Βενετσιάνικο οπλοστάσιο του 19ου αιώνα. Τα εκθέματα θα μας ταξιδέψουν στην προϊστορική εποχή. Θα γνωρίσουμε τα Μυκηναϊκά ανάκτορα της Αργολίδας (Ασίνη, Τίρυνθα, Μιδέα). Θα θαυμάσουμε ευρήματα των ιστορικών χρόνων από την Ερμιονίδα και την ευρύτερη περιοχή. Τέλος, θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την ταινία «ΤΟ.ΡΑ.ΚΕ.» του Φίλιππου Κουτσάφτη που αφορά την χάλκινη μυκηναϊκή πανοπλία των Δενδρών.

Σημείο συνάντησης: Σε συνεννόηση μαζί μου. Διάρκεια:120 λεπτά περίπου. Ιδιωτική (privé) ξενάγηση για

Κρατήσεις : πατήστε εδώ

 

© 2022 Σμαράγδη Διζέ - Διπλωματούχος Ξεναγός
Designed by Kinisis Web & Tourism