Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Ξεναγού στις ιστορικές Μυκήνες

Στις 21 Φεβρουαρίου, εμείς, η παγκόσμια κοινότητα των ξεναγών, γιορτάζουμε μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα, την Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού. Αυτή η ημέρα αναδεικνύει την αξία του επαγγέλματός μας και τη συμβολή μας στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της εκπαίδευσης.

Εμπνευσμένη από αυτόν τον σημαντικό εορτασμό, είχα την τιμή να προσφέρω μια ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, έναν τόπο ιστορικής σημασίας και απαράμιλλης ομορφιάς, σε Φίλους από το ‘Εργαστήρι Φωνής’ της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, οι οποίοι με την παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους για την ιστορία που αναδύεται από κάθε γωνιά αυτού του μεγαλειώδους χώρου μοιράστηκαν μαζί μου αυτό το ταξίδι!

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, γεγονός που επέτρεψε την απόλυτη εμπειρία του χώρου και την ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς του. Η γνωριμία με την πλούσια ιστορία των Μυκηνών και η επαφή με τα αρχαία ευρήματα έδωσαν την ευκαιρία σε όλους μας να αισθανθούμε μέρος της μακραίωνης και συναρπαστικής πορείας του ελληνικού πολιτισμού.

Scroll to Top